10 sep. 2011

En dag i slöjdandets tecken!

Idag har jag slöjdat hela dagen- det har varit en fantastisk dag!
Förmiddagen har jag hållit en workchop i återbruk med textila förtecken.
Det var en del av ett evenmang i Leksand som de kallar "Kulturnatta", komunen och näringslivet och andra föreningar presentera sig och sin verksamhet. Fullt ös alltså.
Jag hann själv  med att delta i Hemslöjdens slöjd och stickcafé i butiken, där också Ulla B-Brach instruerade i hur man syr trådknappar. Pilligt men jag gillade det- nu ska jag sy flera, behöver skaffa tråd till "innerringen". Därför fortsatte jag hemma med att virka på en grytlapp i trasor i stället. Igår började jag med en matta i samma teknik.
Det är kul att få slöjda lite igen efter allt flyttbestyr, en hel del att plocka har jag fortfarande, men det kan jag ta pö om pö. Slöjda på och ha kul
Tina

2 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Hej Tina!
Har tyvärr inte koll på Kupans öppettider i Borlänge, har bara varit där på onsdagar själv, men det går kanske att söka upp nåt telefonnummer och ringa och höra? Hoppas du får tillfälle att åka dit och att det finns några fynd kvar, det var ovaligt mycket folk där idag, men det finns ju grejer så det räcker och blir över... :)
Vad kul det låter med din workshop på Kulturnatta, var den välbesökt?
Hälsningar Ida

Tyg och otyg sa...

Hej igen!
Hej igen! Har du sett att den nya hemsidan för Slöjdklubben är igång nu? www.slojdklubben.se
Man kan skaffa ett användarkonto där så kommer man åt alla tips och diskussionsforum. Jag har skickat dem ett mail eftersom jag såg att informationen om slöjdklubbarna i Dalarna inte stämde, ni kan väl skicka era kontaktuppgifter till dem också så att de kan uppdatera?